Móricz Zsigmond Könyvtár - Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

1118 Budapest, Nagyszeben tér 1. | +36-1-248-1207 | http://www.fszek.hu/konyvtaraink/nagyszeben_ter_1_
Desktop

Budapest XI. kerületében, a Gazdagréti lakótelepen található könyvtárunk. 1987-től fogadjuk látogatóinkat, felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Kezdettől fogva fontos szerepet töltünk be a lakótelep kulturális életében. Jó kapcsolatot alakítottunk ki az iskolákkal, óvodákkal és egyéb intézményekkel. Rendszeresek a csoportos könyvtárlátogatások, rendezvények. 2002-ben jelentős átalakításra és felújításra került sor. Bevezettük a zenei CD-k és DVD-k kölcsönzését és az Internethez való hozzáférést. 2004. október 7-én, Móricz Zsigmond születésének 125. évfordulóján - tiszteletünk jeléül - könyvtárunk felvette a nagy író nevét. 2012 óta kiemelt figyelmet fordítunk idegennyelvű állományunk fejlesztésére. Lehetőség van nyelvkönyvek; könnyített olvasmányok; oktatócsomagok (angol, német, olasz, francia, spanyol és orosz nyelven), angol és német nyelvű irodalom kölcsönözésére.

A nagy érdeklősére való tekintettel 2014 óta diafilmek kölcsönzésére is van lehetőség. A tinikre is gondoltunk és az ő érdeklődési körüknek megfelelő irodalmat elkülönítettük, melyeket az ún. Tini-öbölben találnak meg. Főként a kikapcsolódáshoz, szórakozáshoz kínálunk irodalmat, népszerű művek beszerzésére törekszünk, de minden korosztály – a kisgyermekkortól a nyugdíjas korig – találhat érdeklődésének megfelelő dokumentumokat.

A saját laptop, a könyvtári számítógép és az internet használatáról

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár katalógusa

Nyitvatartás:

Hétfő13.00 – 19.00
Kedd10.00 – 16.00
Szerda13.00 – 19.00
Csütörtök10.00 – 16.00
Péntek13.00 – 19.00

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
Wifi:fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek