Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár - Móricz Zsigmond Könyvtár

1118 Budapest, Nagyszeben tér 1. | +36-1-248-1207 | http://www.fszek.hu/konyvtaraink/nagyszeben_ter_1_

Oszd meg másokkal!

Desktop

Budapest XI. kerületében, a Gazdagréti lakótelepen található könyvtárunk. 1987-től fogadjuk látogatóinkat, felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Kezdettől fogva fontos szerepet töltünk be a lakótelep kulturális életében. Jó kapcsolatot alakítottunk ki az iskolákkal, óvodákkal és egyéb intézményekkel. Rendszeresek a csoportos könyvtárlátogatások, rendezvények. 2002-ben jelentős átalakításra és felújításra került sor. Bevezettük a zenei CD-k és DVD-k kölcsönzését és az Internethez való hozzáférést. 2004. október 7-én, Móricz Zsigmond születésének 125. évfordulóján - tiszteletünk jeléül - könyvtárunk felvette a nagy író nevét. 2012 óta kiemelt figyelmet fordítunk idegennyelvű állományunk fejlesztésére. Lehetőség van nyelvkönyvek; könnyített olvasmányok; oktatócsomagok (angol, német, olasz, francia, spanyol és orosz nyelven), angol és német nyelvű irodalom kölcsönözésére.

A nagy érdeklősére való tekintettel 2014 óta diafilmek kölcsönzésére is van lehetőség. A tinikre is gondoltunk és az ő érdeklődési körüknek megfelelő irodalmat elkülönítettük, melyeket az ún. Tini-öbölben találnak meg. Főként a kikapcsolódáshoz, szórakozáshoz kínálunk irodalmat, népszerű művek beszerzésére törekszünk, de minden korosztály – a kisgyermekkortól a nyugdíjas korig – találhat érdeklődésének megfelelő dokumentumokat.

A saját laptop, a könyvtári számítógép és az internet használatáról

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár katalógusa

Nyitvatartás:

Hétfő13.00 – 19.00
Kedd10.00 – 16.00
Szerda13.00 – 19.00
Csütörtök10.00 – 16.00
Péntek13.00 – 19.00

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
Wifi:fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek