Öregcserkészek a Buda Gardens telekvásárlása körül

Oszd meg másokkal!

Desktop
Hann Péter és Tekse Balázs - fotó: Index

Korábban írtunk róla, hogy 350 lakásos lakóparkot épít Buda Gardens néven a DVM Group a Feneketlen-tó közelében. A lakosság körében komoly tiltakozást kiváltó beruházás ellen petíciót is indítottak.

Most az Index cikke szerint körvonalazódni látszik, hogy ki áll a beruházás – pontosabban a telekvásárlás – mögött.

A Diószegi úti – 1,8 hektáros – ingatlan eredetileg állami tulajdon volt, az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI), 65,2 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett. A Miniszterelnökség alá tartozó céget ekkor Henn Péter irányította, aki 2015 végéig a magyar Cserkészszövetség elnöke volt, a tranzakcióban közvetítő Walnut Estate-t többségi tulajdonosa pedig Tekse Balázs volt, aki a cserkészek nevelési igazgatójaként is tevékenykedett.

A Walnut Estate úgy szerezte meg az 1,8 hektáros XI. kerületi telket, hogy azt előtte csak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek próbálta meg eladni az ÉMI. Az eladási árat az aktuális műszaki állapot alapján határozták meg, nem pedig a fejlesztési lehetőségek tükrében, a hirdetést pedig összesen a cég saját honlapján, és a XI. kerületi polgármesteri hivatal egyik hirdetőtábláján tették közzé, vagyis elég jól eldugták – olvasható az Indexen.

A Walnut Estate a telek 2,63 százálékát korábban 280 millió forintért vásárolta meg a legkisebb tulajdonostól, piaci áron. Ebből kiszámítva több milliárdos bevételre lehetett számítani az értékesítésből, hiszen az ÉMI-nek 23-szor nagyobb tulajdonrésze volt, ennek ellenére mindössze 1,5 milliárd forintért vehette meg a Walnut, akik utána rögtön tovább is értékesítette a DVM Group-nak, a Buda Gardens fejlesztőjének.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek