Bécsiszelet ki tudja miből, és egyéb rémségek

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép csak illusztráció, fotó: hovamenjek.hu
A kép csak illusztráció, fotó: hovamenjek.hu

Éttermet ellenőrzött a Nébih, nem sok jót találtak.

A Bod Péter utcai Bécsiszelet Vendéglőben, ahonnan rengeteg ételt házhoz is szállítanak, azaz online felületen keresztül nagy mennyiségben értékesítettek olyan ételeket, amelyekben borjúhús volt (bécsiszelet), közben erről az étteremnek nem volt számlája, így több mint 360 kilogramm felhasznált hús nyomon követése nem volt biztosított, eredete nem igazolható - ez olyan kétezer adag legalább. Az étterem netpincéres értékelése amúgy kitűnő mind a mai napig.

De nem ez volt az összes hiányosság. Nem minden munkavállalónak volt érvényes egészségügyi vizsgálata. A gazdasági folyosón ételkészítés és készételtárolás is folyt, de ugyanezen a folyóson tárolták (és nem lezárva) az ételmaradékot is. A hűtőkamrában különböző higiéniai megítélésű élelmiszereket tartottak együtt a keresztszennyeződés veszélyének kitéve. A főzőtér nyitott ablakán nem volt rovarháló, a helyiségben legyek is voltak.
Az ellenőrzés során a Nébih több mint 34 kilogramm alapanyagot vont ki a forgalomból, ezek túlnyomó részének nyomon követése nem volt biztosított, de akadt köztük lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszer is - tette közzé a Nébih. Maga az ellenőrzés még szeptemberben történt.

Van róla videó is:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?