Az év fagyija: bazsalikomos málna

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép csak illusztráció
A kép csak illusztráció

Május 15-én Szegeden döntöttek arról, mi is legyen az év fagyija.

A gyenesdiási Bringatanya – Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta bazsalikomos málnáját választotta befutónak a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete - írta az MTI.

Negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában. 

Az év fagyija mindig kézműves termék, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

Van másik kategória is, itt lehet fagylaltbázist meg gyári önteteket használni. Itt a nyertes íz a kesudió datolyalekvárral volt, az alapanyaggyártók díját meg a homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral nevű készítmény nyerte el.

A "mindenmentes" fagyik idei nyertes íze a narancsos mandula.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?