Metró még nincs, de Subway van a Móriczon

Desktop
Kívülről (fotó: ittlakunk.hu)

A Móricz Zsigmond körtér környékén rengeteg lehetősége van az embernek arra, hogy nap közben bekapjon valamit. A hét elején a körtéri építkezések miatt kissé takarásban lévő Subwayt (volt mobilbolt) kerestük fel, és szó szerint nem távoztunk rossz szájízzel. A Subway nálunk kevésbé ismert gyorséttermi hálózat, mint például a McDonald’s, pedig Amerikában több egysége működik, mint a hamburgeres cégnek. Nálunk 2005. óta van jelen, igaz, a Móriczon lévő falatozó 2010 decemberében nyitott. Újbudán találhattok még egy egységet,  négy éve kezdte működését az Újbuda Centerben.

De nézzük, mit tapasztaltunk a körtéren! A helyiség tiszta és barátságos, de igen pici. Három asztal található benne, de valószínűleg ennyi is elég, mert – ahogy a barátságos kiszolgálótól megtudjuk – a vendégek zöme nem helyben fogyaszt, hanem elviszi a szendvicseket. Merthogy a fő profil a szendvics. És nem is akármilyen szendvics, hanem olyan, amilyet java részt magunk állíthatunk össze.

Eleve öt fajta, helyben készült szendvicskenyér közül választhatunk, vagy 15, vagy 30 centi hosszút. Ezt aztán gyakorlatilag azzal bélelhetjük ki, amivel akarjuk. A húsok mind roston készülnek, nem zsírban sütik őket, így kalóriatartalmuk minimális. Ezer féle friss zöldség, és különböző öntetek közül válogathatunk. A sok ismeretlen íz közül végül egy 30 cm-es teriyaki csirkés szendvics mellett kötöttünk ki, uborkával, paradicsommal, de a déli időszakra való tekintettel hagyma nélkül. Került bele sajt is, és az egész meg volt pirítva egy kicsit. A friss, szezámmagos kenyér nagyon finom volt, jól passzolt a sok zöldség is az enyhén édes pácban készült csirkehúshoz. A magyaros konyhához szokott vendég számára talán kevéssé volt fűszeres a szendvics, de az ízek teljes harmóniában olvadtak benne össze.

Egy ilyen szendvics, ami főételként fogyasztható, 890 forintba kerül, ha a kisebbiket választja az ember, a nagyobb pedig 1590-et kóstál. (Ennél azért olcsóbb harapnivaló is akad a választékban, és leves is kapható.) Hogy teljes legyen az ebéd, menüként is fogyasztható, 500 forint felárért kaphatunk hozzá egy üdítőt és egy szintén helyben sütött édességet. Hogy ez jóval drágább, mint egy gyros, vagy egy hamburger? Ez igaz. Viszont ezzel a menüvel elvoltunk egész nap, még vacsorázni sem kellett, s megnyugtathattuk a lelkiismeretünket, hogy tettünk egy nagy lépést a korszerű, egészséges táplálkozás irányába.

Ha ti is tennétek ilyen lépéseket, ezt az év majdnem minden napján reggel 8-tól este 10-ig megtehetitek. A vendégek zöme fiatal, előbb az iskolások jönnek, majd a közelben lévő irodaházak dolgozói. A tapasztalat az, hogy aki egyszer betért, az nagy eséllyel vissza is jön, mert a vendégek mintegy 40 százaléka törzsvásárlónak tekinthető. Az utóbbi időben felbukkantak az idősebb kuncsaftok is, és egyre népszerűbb az egyéni szendvicskészítés a gyerekek körében is. A kisebbeket külön játszósarok várja az Újbuda Centerben lévő boltban.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?