Mi lehet ilyenkor jobb egy kis forralt bornál?

Desktop
(forrás: ittlakunk.hu)

Ebben a hidegben a karácsonyi vásárok elengedhetetlen kelléke a forralt bor. Természetesen az újbudai vásárról sem hiányozhatnak a forralt boros standok, bár általában "normál hőmérsékletű" borokat, pálinkákat is kínálnak. Találtunk olyan egységet is, ahol gondoltak a kispénzű nyugdíjasokra és diákokra, és 20 % kedvezménnyel kínálják az italokat nekik.

Árban nagy különbségek nem voltak a vásárban, mindenhol 150 forintos egységáron kínálták a forralt bor decijét, talán egy helyen volt különbség árban a fehér- és a vörösborból készült ital között.

Végül egy kedves hölgynél kötöttünk ki, aki szekszárdi borokat kínált, szekszárdi vörösből készült a forralt bor is. A fűszereket egy hálóban lógatta be a teavízforralóhoz hasonló ezüstszínű edénybe, hogy ne kelljen később a szűréssel bajlódni.

Tényleg rendes - nem tablettás - borból készült a főzet, a pultnál külön ki volt téve cukor, hogy az édesszájúak még rakhassanak bele, ha szükséges. A szokásos fahéj, szegfűszeg, citrom hármason kívül még vaníliarúd is került a borba, ami kellemes ízt kölcsönzött neki.

Egyedül annyi kifogásunk lehetett, hogy kissé illúzióromboló a műanyagpohár, amiben szervírozta a hölgy a finom italt. Ő egyébként beszámolt róla, hogy napi 10 órát áll kint a hidegben, hogy kiszolgálja a járókelőket, s mindezt december 23-ig teszi mindennap, hétvégét leszámítva. Nem tudom, nekünk mennyi "fűtőanyagot" kéne magunkba dönteni ahhoz, hogy kibírjunk napi 10 órát a metsző hidegben.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?