Kérdezze meg gyógyszerészét a Borpatikában!

Desktop
Jó borozónak is kell cégér (forrás: ittlakunk.hu)

Egy hétköznap este baráti körben borozhatnékunk támadt. A Borpatikát sikerült megtalálnunk, és egyáltalán nem bántuk meg a választást. A borozó-étterem a Bertalan Lajos utcában található, nem messze a Gárdonyi tértől.

A kocsmába belépve az utcaszinten találjuk a söntést. Mivel igen olcsó áron kínálják az innivalókat, elég érdekes arcokba lehetett ütközni a pult mellett. Lent van a pinceszinten a legnagyobb helyiség, olyan 6-8 asztal található benne, itt szokták a koncerteket is tartani.

Hely itt is szűken volt, együtt nem is tudtunk leülni. Ez azonban nem vette el az amúgy is rózsás kedvünket, ráadásul 700 forint körüli összegért kaptunk öt nagyfröccsöt teljesen elfogadható minőségű borból.

Mivel jól éreztük magunkat a Borpatikában, kicsit tanulmányozni kezdtük az étlapot is. Ekkor sajnáltuk igazán, hogy már elmúlt tíz óra, ugyanis addig van nyitva a konyha. Kifejezetten színvonalas és bőséges kínálat szerepel a vendéglő repertoárján, az árakról meg annyit, hogy Budapesten kevés helyen lehet ezer forinton belül vaddisznópörköltet enni.

November vége lévén Márton-napi libafinomságokat is kínáltak, a villányi borkülönlegességek pedig - alapos képzavarral - habot képeztek a tortán. Ezek ára persze már nem az előbbi szinten mozgott, de a lényeg az, hogy az ínyencek is megtalálják, amit keresnek.

Összességében ajánljuk azoknak, akik délben olcsón szeretnének három fogásos menüt fogyasztani, akik kora este jót akarnak vacsorázni, és akik éjfél előtt még rá akarnak tölteni valahol a közelben, és nem tablettás borból.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?