Mangalicafalás minden mennyiségben

Desktop
fotó: ittlakunk.hu (Sipőcz Zsolt)

Ha valami egyedi gasztronómiai kalandra vágysz, és nem akarsz túl sok időt eltölteni, ajánlható a Bartók Béla út 50. alatt található Mangalica & Társai Húspatika. Első látásra hentesboltnak vélnénk, de messze több annál. Természetesen lehet kapni húsokat, azon belül is mangalicahúst változatos formákban.

Azon kívül igen magas szintű a bor és pálinka választék, de kávézóként és étteremként is funkcionál. Ha enni akarunk, először a pultnál kell megrendelni a kaját, mint annak idején, ha a hentesnél kolbászt kértünk uborkával, csak blokkot nem kapunk, hanem ezek után leülhetünk az asztalhoz, és pillanatokon belül hozzák is a rendelést.

Az étlap nem hosszú, a szendvicsek két méretben készülnek, 15 és 30 centiméteres kivitelben. Ilyen nevekkel találkozhatunk: Monte Nevado, Csemege kuláré, Csípős kuláré, valamint a Válasszon bármit opció. Grill szendvicsek is szerepelnek a kínálatban, és meleg ételek is. Ezek között találhatjuk a bolt névadóját, a Mangalica & Társai címűt, ami egy szelet karaj grill burgonyával, sült paprikával joghurt öntettel.

Négy fajta saláta közül választhatunk, akad cézár, pesztos vegyes, roquefortos jégsaláta és rukkola saláta balzsamecettel. A sok mangalicát különféle szörpökkel öblíthetjük le.

A szendvicsek zsemléjével, salátájával és öntetével sincs semmi baj, de amit a mangalicahúspogácsa produkál, az minden képzeletet fölülmúl. Semmiféle mekis hamburgerre nem emlékeztet, fejedelmi és bőséges fogás.

A húspatika hétfőtől szombatig reggel nyolctól éjfélig várja a látogatókat, érdemes legalább egyszer kipróbálni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?