És mi lesz a Szent Imrével, ha elkészül a szuperkórház?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: MTI Máthé Zoltán
Kép: MTI Máthé Zoltán

A Szent Imre Kórházban van helikopter-leszállópálya (egyszer használták csak), az elmúlt évtizedben történt felújítási munkák során igyekeztek olyan szerkezetet kialakítani, hogy az megfeleljen egy korszerű sürgősségi ellátásnak, a volt igazgató,  László Imre, aki most a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa, attól tart, hogy a szuperkórház megépültével a Szent Imre Kórház funkcióját veszti, és a krónikus betegellátás színtere lesz. 

Talán nem is baj, ha a hely szellemének megfelelően lesz egy olyan kórház, ahol ezzel foglalkoznak magas színvonalon, nem veszik kárba az eddigi fejlesztés és korszerűsítés.

(A Tétényi úti kórházat az Erzsébet sósfürdő helyére építették, a nemzetközi hírű kutakból nyert gyógyvíz a szorulási- és emésztési problémák, a gyomor- és vastagbélhurut, a máj- és epebetegségek, az aranyér, a pajzsmirigy- és bőrbetegségek, a női bajok, a vérbőség, a köszvény, egyéb gyulladások ellenszere volt. Ybl Miklós tervezett épületeket fölé, és a budapestiek villamoson járhattak ki gyógykúrára. A régi épületet csak az ötvenes években bontották le, a gyógyforrások talán még megvannak valahol. A nyolcvanas években, amikor szerették volna a gazdagabb nyugati turistákat idecsalogatni, még terveztek gyógyszállót a környékre, de aztán nem lett belőle semmi.)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?