Hiába van hőség, a Dunában továbbra is tilos fürödni!

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: magyartudat.com)

Szomorú aktualitása van ennek a cikknek, mert a napokban fulladt bele egy fiú a Kopaszi-gátnál a Dunába. A folyó fővárosi szakaszán - hőségriadó ide, hőségriadó oda - sehol sem szabad bemenni a vízbe.

A Dunai Vízi Rendészeti Kapitányság a biztonság kedvéért egy mentőhajót tart készültségben Budapesten. A kapitányságnak évente több ezer esetben kell intézkednie, majdnem százra tehehő évente a Dunából kimentett emberek száma.

Persze intézkedésnek számít a bírságolás is, 5-50 ezer forintig terjedő összeget róhatnak ki a helyszínen a tilosban fürdőzőkre. A gyakorlatban kissé nehézkes lehet a fürdőgatyás emberektől bevasalni a pénzt, de nem féltjük őket.

Ebben a melegben az újbudai lakosoknak ajánlható a Nyéki Imre (Kondorosi) uszoda, a szomszédban található Sportmax, de nincs messze autóval, sőt busszal sem a Tescóval szemben található Budaörsi Strand sem.

Vastagabb pénztárcával rendelkezők felkereshetik a Gellért Fürdőt is, de az már egy másik műfaj. A lényeg, hogy nem érdemes kockáztatni, és beugrani a Dunába, mert veszélyes, és még fizethetünk is érte, ha elkapnak.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek