Megitatták velünk a sugárszennyezett tejet?

Oszd meg másokkal!

Desktop

Különös interjú jelent meg a Magyar Nemzetben. Pálmai Béla nyilatkozik, aki 1986-ban, a csernobili robbanáskor a Kelenföldi Tejüzem minőség-ellenőrző laboratóriumának vezetője volt. Azt állítja, hogy megjelent nála akkor egy titokzatos idegen, és utasította arra, hogy az Észak-Magyarországról érkező tejeket keverje össze a Dél-Magyarországról érkezettekkel, s így hozza forgalomba.

Ez azért érdekes, mert - bár nyilvánosságra nem hozták - az északi országrész legelői fertőződtek meg az atomrobbanás következtében, a délek nem. Pálmai állítása szerint - aki írásban természetesen semmilyen utasítást nem kapott, a férfi nem is igazolta magát - 1 : 9 arányban kellett kevernie a fertőzőtt tejet az egészségessel.

Az ott dolgozók közül ma csak ő él, mindenki rákban halt meg, és most nála is diagnosztizálták. A történet meglehetősen homályos és nehezen hihető. Nem világos, hogy miért mérgezték volna tudatosan a lakosságot, miért nem öntötték ki csöndben a sugárfertőzött tejet. Ha valamelyikőtöknek közeli rokona, ismerőse dolgozott esetleg a tejüzemben akkor, kérdezzétek már meg, hogy tudott-e ilyesmiről! A cikk linkje: https://magyarnemzet.digitalstand.hu/olvaso/12645#3

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?