Ne felejtsétek el beengedni a kéményseprőt!

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: ittlakunk.hu)

A babona szerint a kéményseprő szerencsét hoz. Amennyiben otthon vagyunk és beengedjük, hogy megnézhesse a kéményt, akkor mindenképpen, mert a rosszul szelelő kémény a fűtési szezonban nagy bajokat okozhat.

Egy viszonylag friss rendelet alapján viszont balszerencsét jelent nem beengedni a kéményseprőt, mert pénzbüntetésre ítélhetnek miatta. Hogy az egész ne szerencse kérdése lengyen, a kéményseprő vállalat időben ki szokta ragasztani a házak kapujára, hogy mikor keresik fel lakásukat.

Augusztus közepe táján a fényképek tanúsága szerint a Villányi úton teszik majd tiszteletüket a páros oldalon. Ha előre tudjuk, hogy nem leszünk otthon a megadott időben, akkor a hírdetményen feltüntetett telefonszámon fel lehet hívni a kéményseprőket, hogy új időpontot kérjünk.

Higgyétek el, hogy érdemes megmutatni a régi kéményeket - az újakat is, de az újabb szabványok szerint építettekkel kevesebb a baj -, nem elsősorban a büntetés elkerülése végett, hanem azért, hogy télen nyugodtan tudjunk aludni, ne arra ébredjünk, hogy nem ébredünk fel.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek