A vasárnap az őrmezeiek napja: közösségi fesztivál és egy kis lakótelep-történet

Desktop

IdőJárás - Őrmezei Közösségi Fesztivál a Költők parkjában és az Ifjúsági Programközpontban szeptember 15-én vasárnap.

Az esemény kicsit olyan lesz, mint a Budapest 100, amikor nyitott házakat lehet bebóklászmi, a történetüket megismerni: az URBACT Come in! Beszélő házak / Megosztott történetek nemzetközi hálózat részeként Újbuda Önkormányzata és a Kortárs Építészeti Központ – KÉK összefogásával valósul meg, hogy felfedezhessük Őrmező mindennapi értékeit, épített és szellemi örökségének kincseit, híres lakóit és hétköznapi hőseit.

A program:

  • 14.00 ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium koncertjével és a helyiek emlékeiből összeállított Volt egyszer egy ŐRMEZŐ KÖZÖSSÉGI KIÁLLÍTÁS bemutatása -A kiállítás a rendezvény teljes ideje alatt látogatható
  • 14.30- 17.00 Közösségi programok
  • ÁLMODJ LAKÓTELEPET kreatív foglalkozás a KultúrAktív Egyesülettel
  • Képeslapkészítés Vackorral
  • Retró társasjátékozás a Board Game Café - Budapest jóvoltából.
  • 14:00-18:00 Társasjátékozás a Játszóház projekttel - Helyszín: Ifjúsági Programközpont, Neszmélyi út 36
  • 17.00-18.00 PANELbeszélgetés a 60-as és 70-es évek építészetéről. Résztvevők: Frazon Zsofia muzeológus, Hermann Veronika médiakutató, Keserue Zsolt képzőművész, Szemerey Samu építész, urbanista. Moderál: Takács Ákos építész. Helyszín: Költők Parkja és Ifjúsági Programközpont, Neszmélyi út 36.
  • 19.00- 22.00 Nosztalgiázó Koktélparti és Sütiverseny. Helyszín: Ifjúsági Programközpont, Neszmélyi út 36. A részvétel ingyenes!
     
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek