11. kerület, 11 lakásos társasház, 11 hónap: életre kelt egy kert a lakóközösség összefogásával

Oszd meg másokkal!

Desktop

Ólvasónk hívta fel figyelmünket egy nagyon jól sikerült akcióra:

A XI. kerület egyik 11 lakásos társasháza fogott össze, hogy 11 hónap alatt, felébressze csipkerózsika-álmából a Medgyes Alajos és Sebestyén Loránd tervei alapján 1934-ben épült bérvilla gazos, sittes udvarát. A közösségi munkát a MOL Zöldövezet program és az Ökotárs Alapítvány támogatta, mely társasházak és közösségi kertek zöldítését, szépítését segíti évente kiírt pályázatával.

A Szentpétery utca 3. szám alatti kert pázsittal, cserjékkel, fákkal, járdákkal, virágokkal és egy filagórával lett gazdagabb.

„A tervezés és az előkészítő munkálatok már a télen elkezdődtek, alkalmanként 4-5 család jött össze valamelyikünk nappalijában forró tea mellett. Igazi csapattá kovácsolta a lakóközösséget a közös munka, mindenki a saját tehetsége szerint segített. Van köztünk építész, aki tervezett, volt, aki a fuvarozást intézte, más az adminisztrációval foglakozott. Ásni viszont mindenki ásott. Még a gyerekeink is ” – nevet olvasónk, Dávid, egy kétgyermerekes családapa.

„Olyan szakmunkákat is bevállaltunk viszonylag kevés tapasztalattal, hogy ami létrejött, tényleg egy csoda. Hihetetlen, hogy egy ilyen támogatás milyen motiváló erővel tud hatni egy közösségre. Mindenkinek ajánljuk a Zöldövezet programot, akinek fontos a környezete, és társasházban, vagy közösségi zöldterület közelében lakik.” - hangsúlyozta olvasónk.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?