Akkor is, ha beledöglünk?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Szép új jövő!

Talán nekem hiányzik egy kerekem?

A HEGYVIDÉK 2016. februári számában olvastam:

"Arany János iskola környezeti nevelési koncepcióját Patkó Lajos igazgató, aki szerint a legfontosabb, hogy a gyerekek magától értetődőnek tartsák a természetvédelmet és a környezettudatos gondolkodást."

Miért csak a gyerekeknek fontos? A kerületben a diákok tanulják a környezettudatos gondolkodást, miközben a XII. kerületi önkormányzat olyan beruházások mellett áll ki, mely laikus számára is a környezet pusztítását, a levegő minőségének romlását, és a hősziget kialakulását eredményezi!

Hol az ésszerű magyarázat arra, hogy egy nyitott pályás sportkomplexumnak a legideálisabb helye a BAH csomópont? Ennél csak az lenne merészebb elgondolás, ha tüdőszanatóriumot építenének helyette. Hol van a racionalitás? Már most lehetetlen a csomópont környékén a nap jó részében közlekedni, és most még nagyobb forgalmat generálnak? Ez még semmi! Jön még egy mega irodaház, mely a környezettudatosság legapróbb szikráját sem tartalmazza!

Talán a képviselőkre, de még a szakértőkre is ráférne, hogy beüljenek az Arany János iskola környezeti nevelési óráira, és akkor megértenék, hogy miért nem célszerű minden talpalatnyi helyet beépíteni, és leburkolni!

Az is elgondolkodtató, hogy a környező kerületek nem érzékelik, vagy csak nem akarják meglátni, hogy ezek a beruházások milyen környezeti terhelést eredményeznek számukra is!

Ez nem politikai, hanem létkérdés!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?