A nyári fesztiválokon is adhatsz vért!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Véradásra szólítja a lakosságot a Magyar Vöröskereszt a nagyobb fesztiválokon és rendezvényeken a nyári hónapokban.

A Magyar Vöröskereszt „Nyáron is szükség van Rád! Adj vért, adj esélyt!” szlogennel hétvégéken is várja a véradókat a nagyobb városi rendezvényeken és fesztiválokon. A véradóknak a rendezvény minden napján dél és este nyolc óra között lesz lehetősége véradásra.

A szervezet mindemellett június 28. és július 26. között minden csütörtökön, 10 és 18 óra között szervez véradást budapesti székházában (V. kerület, Arany János u. 31.). A lakóhelyhez legközelebbi véradásokról a www.veradas.hu oldalon tájékozódhatnak a segíteni vágyók. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, lakcím és TAJ-kártya is.

Magyarországon több mint 50 éves az önkéntes térítésmentes véradás, a Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 430 ezer egység vérre van szükség, évente több mint félmillió önkéntes véradományára számítanak a gyógyulásra váró betegek.

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet tavaly több mint 11 ezer véradást szervezett, ahol 448 ezer 905 véradó jelent meg. A múlt évben 58 ezer 962 volt az új véradók száma.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?