Mit nyújthatnak a csanák?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Budapesten és vonzáskörzetében jelenleg csak a gyerekek mintegy 10 százalékát tudják befogadni a bölcsődék, de óvodai férőhely sem jut mindenkinek. Ennél azonban jóval több édesanya szeretne újra munkába állni úgy, hogy közben gyermeke a legjobb ellátást kapja. Ehhez nyújthatnak megoldást a csanák, vagyis a családi napközik.

A családi napközik egyesítik a magán óvoda, bölcsőde és iskolai napközi intézményét: itt különböző korosztályú gyerekek igényes ellátását végzik térítés ellenében. Előnyük, hogy kis létszámmal működnek, így több idő jut a gyerekekre. Egészen kicsi, 20 hetes kortól 14 éves korig fogadnak gyermekeket, akik életkoruknak megfelelő felügyeletet és ellátást kapnak. Egy családi napközi legfeljebb 5 fős létszámmal működhet, kivéve, ha a gondozónak van segítsége, ekkor még két gyermek ellátására van lehetőség.

A csana egy gyermekközpontú sokgyermekes családhoz hasonlítható, ahol a gyermekek biztonságos, otthonos környezetben élnek. A kerületben tizenkét csana közül választhatunk. Több helyen is hangsúlyt kap az angol nyelvű foglalkozás, van ahol sóbarlangot alakítottak ki. Akad olyan ahol minden korosztályt, de van, ahol csak az 5 hónaposnál idősebb de még 3 évesnél kisebb gyermekeket várják.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?