A villamoson kutattak a turisták táskájában: a rendőrség mind a négy zsebtolvajt elfogta

Desktop

Budapest I., V. és XI. kerületében tömegközlekedési eszközökön négy román állampolgár – két nő és két férfi – külföldi turisták táskájából próbált lopni július 9-én délelőtt. Az elkövetők szorosan a sértettek mögé léptek, és miközben az egyik belenyúlt a táskába, társai testükkel, illetve szalmakalapokkal takarták őt.

Az elkövetők két utasnak kutattak a táskájában, de nem loptak el belőle semmit, a harmadiktól azért nem vettek el semmit, mert észrevette a sértett, hogy valaki a táskájába nyúlt.

Az V. kerületben, szintén villamoson ugyanezzel a módszerrel ellopták egy utas pénztárcáját, a benne lévő pénzzel és bankkártyával együtt, majd a Széchenyi István térnél leszálltak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztályának nyomozói észlelték a bűncselekményt és egy utcával arrébb elfogták a társaság három tagját. A rendőrök az elkövetőknél megtalálták az ellopott pénztárcát, amit hiánytalanul visszaadtak a sértettnek. Az elkövetők negyedik társa az első kísérlet után levált a többiektől. A rendőrök a férfit még aznap egy ferencvárosi apartmanban fogták el.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?