Könyörgöm, üljetek le a nagyival beszélgetni ‒ már megint unokázós csalót keresnek

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: police.hu
Kép: police.hu

Most éppen ezt a  30 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas fickót keresi a rendőrség, csak ez a biztonsági felvétel maradt utána, vitte magával a nagyi több, mint egymillió forintját.

A szokásos: egy karácsony előtti délutánon újbudai lakásán telefonon hívott fel egy idős hölgyet és - magát a sértett hozzátartozójának kiadva  - balesetére hivatkozva pénzt kért tőle. Az idős nő a lakása előtt több mint egy millió forintot adott át egy ismeretlen férfinak. A képen láthatónak.

Ha róla tudtok valamit, vagy felismeritek, bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén tudtok tenni.

És szánjatok egy kis időt a nagyikra: beszélgessetek velük, legyenek biztosak abban, hogy veletek ilyen nem fordulhat elő (mármint, hogy sok pénzért kell valahonnan kiváltani), hogy telefonon sem egyezkedünk cukros bácsikkal, hogy fölhívunk valami talpraesett ismerőst, mielőtt a bankba rohannánk. Hogy szólunk a rendőröknek. Hogy van egy szomszéd, akihez bizalommal lehet fordulni, ha baj van. Vagy valami ilyesmi. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?