Nem túl jó a kép, de még egy "unokázós" csaló van rajta

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: police.hu
Kép: police.hu

Félelmetesen sok ilyen "unokázós" típusú csalásos esetről értesülünk mostanában. Azaz, amikor a csaló, csalók magukat hirtelen szorult helyzetbe került unokának, közeli rokonnak adják ki magukat telefonon, és a gyanútlan idős rokontól szednek be hatalmas pénzeket. Rendszerint a pénzért "valaki mást" küldenek, így az idős embereknek esélyük sincs még az utolsó pillanatban rájönnni, hogy becsapták őket. 

És ezek csak azok az esetek, ahol legalább utólag nem szégyelltek bejelentést tenni a rendőrségen.

A rendőrség igyekszik, tájékoztatókat tartanak, meg persze a neten is van hasznos jótanács ilyen esetekre, de ez nem mindig jut el mindenkihez. Beszélgessetek idős ismerőseitekkel, ne hagyjátok őket magukra mindenféle csalókkal szemben.

És akkor a legújabb kerületi eset:

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. november 28-án 18 óra és 18 óra 45 perc között egy férfi - magát a sértett hozzátartozójának kiadva – újbudai lakásán telefonon hívott fel egy idős férfit, és balesetére hivatkozva pénzt kért tőle. A sértett pénzt nem tudott adni, de a lakása előtt az utcán az ékszereit átadta egy ismeretlen férfinak. A feltételezett elkövető 30 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas. A bűncselekmény elkövetésekor fekete baseballsapkát, fekete-fehér kabátot, világos farmernadrágot és fekete cipőt viselt.

Ha felismered, vagy tudsz még valami fontosat az ügyről, bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén tudsz tenni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?