Mexikóban fogták el a szállodásokat megkéselő tolvajt (és most emelnek vádat)

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: police.hu
Kép: police.hu

Majdnem 17 évnyi bujkálás után fogták el Mexikóban  (2001-ben történt az eset) a 40 éves budapesti B. Balázst, és tavaly augusztussban haza is szállították. Az összekészített iratokat az üggyel kapcsolatban a napokban adták át az ügyészségnek. 

A férfi két társával még 2001. szeptember 28-án egy budai szállodába hamis személyi igazolvánnyal jelentkezett be. Egy álkulccsal kinyitotta az egyik szoba ajtaját, és onnan fényképezőgépet, mobiltelefont, valamint valutát lopott. A hotel alkalmazottjai észrevették, hogy a társaság több vendéget is meg akart lopni, így megpróbálták a helyszínen visszatartani őket, azonban B. Balázs menekülés közben egy késsel megszúrta, illetve megvágta az útjába álló alkalmazottakat. Közülük hárman nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A recepcióst életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya a férfi ellen aljas indokból elkövetett emberölés bűntett kísérlet miatt indított nyomozást, majd elrendelték a körözését, a bíróság pedig európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. B. Balázst végül 2018. június 27-én a mexikói kollégák fogták el - foglalta most össze a police.hu.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?