Videó: a tolvaj simán kipakolja a BKK-automatát a Gellért téren, tekintélyes közönség nézi

Oszd meg másokkal!

Hát így fest az ilyesmi (forrás: bkvfigyelo.24.hu)

A fenti videót a Gellért téren készítették, a főszereplő pedig egy tolvaj, aki épp kiszedi a BKK automatájából a pénzt. A gépből azt a visszajárót piszkálja ki, amit az nem ad ki a jegyet vásárlóknak, mert a tolvaj előzőleg eltömte a nyílást, hogy ő majd kiszedhesse.

Sokáig nem látja a fickó, hogy felvétel készült, mikor észreveszi, lelép. A megállóban sokan álltak, mindenki csak nézte a férfi akcióját. Íme a felvétel:

A videót készítő olvasó így írta le az esetet:

"Február 3-án, délután 3-kor készült a felvétel. Mindenki csak nyugodtan nézte az eseményt, ami – amikor én odaértem – már javában zajlott. Miután befejeztem a videózást, egy ember még meg is próbált lebeszélni arról, hogy a jövőben ilyet csináljak. “Legközelebb még a telefonod is ellopják” – mondta.
Én nem akarok senki felett ítélkezni, de egy-egy ilyen helyzet pontosan bemutatja, hogy miért tart itt az ország. Az emberek megtűrik a lopást, csalást stb. Sajnálom, hogy egyedül voltam, mert így nem tudtam egyszerre videózni és fizikailag megakadályozni a további lopásban, rongálásban.
A videóról eltávolítottam a hangsávot (mert hallatszik a hangom). Egyébként annyi hallatszik eredetileg, hogy megkérdezem, mit csinál, erre azt válaszolja, hogy próbál jegyet venni.
Egyébként azt sem tudom, hogy a tervező pontosan hogy gondolta ezt. Szerintem nyilvánvaló, hogy ez lesz, ha elérhető helyre teszik a nyílást. Megoldotta volna a problémát, ha felülre teszik, ekkor a fedél miatt nem lehetne hozzáférni. Elvileg tesztel valami rendszert a BKK. (Mikor is jelentkezett ez a probléma előszőr? Az átadás után két héttel?) Szóval elvileg előállnak valami megoldással; kíváncsian várom."

A BKK reagált, ezeket az óvintézkedéseket tették:

  • ha valaki ilyet lát, hívja a 061-325-5255 számot (akkor is ezt kell hívni, ha nem kapja meg az ember a visszajárót).
  • Módosították a gépek szoftverét, hogy ha a kiadást követő 60 másodpercen belül nem veszik el a visszajárót, akkor azt visszahúzza (ez a bankjegyekre megoldás).
  • A BKK biztonsági őrei figyelik az automatákat is
  • Ha eltömítést érzékel a rendszer, akkor letiltja a készpénzes fizetést.

-írta a társaság a BKV-figyelőnek.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek