Most a kerületi rendőrök nyomoznak, mert nem fizette ki Demján cége Tóváros építőit

Desktop

Három alvállalkozója ügyészségi feljelentést tett a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt. ellen csalás miatt - írja a Népszabadság. A feljelentés aztután született, hogy bírósági döntéssel sem tudták rákényszeríteni a vállalatot arra, hogy kifizesse őket.

A XI. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya az ügyészség döntése nyomán csalás vétségével rendelte el a nyomozást.

Az alvállalkozók a Kőérberek Tóváros lakópark építésének második ütemén dolgoztak. A feljelentés szerint az egyik céget a munka elvégzése után győzték meg, hogy - valójában nem létező - minőségi kifogások miatt 30 százalékot engedjen az elvégzett munka árából. Végül a csökkentett összeget sem kapták meg.

Az Arcadom alvállalkozói szerint rendszeresen megtörtént, hogy a munka elvégzése után jelentették be: elfogadják az eredetileg kialkudott ár 50-70 százalékát, vagy nem kapnak semmit. Az egyik feljelentés szerint az Arcadom egyik vezetője azt közölte: "Nálunk az az üzletpolitika, hogy egyik alvállalkozónkat sem fizetjük ki maradéktalanul".

A cégen összesen 17 milliárdot akarnak behajtani, az ebből 10 milliárdot ismer el, de azt sm fizette ki eddig.

A lap szerint többeket nyugtalanít, hogy az Arcadom büntetőügyekben eljáró ügyvédje éppen a korábbi XI. kerületi rendőrkapitány, Czellér Ferenc.

A Népszabadság újsgírója megkérdezte a jogászt, de ő nem tudott a cég ellen tett feljelentésről, miként az elrendelt nyomozásról sem. Kijelentette: volt kollégáitól az efféle hírek nem jutnak el hozzá, és ez így is van rendben. Ő maga sem szívesen foglalkozik olyan esetekkel, amelyekben volt munkahelye nyomoz. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?