Biciklis rendőrök járják az utcákat

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: MTI)
Biciklis és lovas rendőrök ellenőrzik a főváros frekventált parkjait - jelentette be Balogh János, a Készenléti Rendőrség parancsnoka szerdai sajtótájékoztatóján.

A parancsnok elmondta: összesen 40 kerékpáros rendőr, szolgálatonként egyszerre 10 biciklivel járja reggel 9 és este 9 között Budapest bicikliútjait és turisztikailag frekventált területeit. A lovas rendőrök hasonló feladatot látnak el a közparkokban, összesen 40 lóval - tette hozzá.

A biciklis rendőrök a belvárosban és a környező kerületekben - a Margitszigeten, a Római-parton és a Népliget területén - járőrözőnek szerdától. Elsődleges feladatuk, hogy fellépjenek a kerékpárosok szabálysértései ellen - mondta Balogh János. Közlése szerint a biciklik, a ruházat és a rendőrök kiképzése összesen ötmillió forintjába került a rendőrségnek. A kiképzésben és a kerékpárok kiválasztásában, valamint felszerelésében a Magyar Kerékpárosklub volt a rendőrség segítségére; egy bicikli mintegy 130 ezer forintba került.

Zsolnai József (Fidesz-KDNP), a Fővárosi Önkormányzat bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottságának elnöke, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón, azt mondta, hogy Tarlós István főpolgármesteri keretéből kétmillió forinttal járult hozzá a biciklis egységek felállításához. A képviselő-testület egyhangúlag támogatta az akciót - fűzte hozzá. 

A Magyar Kerékpárosklub azt közölte az MTI-vel, hogy a rendőrök turisták útbaigazítására is felkészítést kaptak, valamint a klub bicikliseknek szóló "kisokosával" is tudják segíteni a kerékpárosokat.  A sajtótájékoztatón bemutatott, kék-fehér alapszínű kerékpárokat felszerelték tárolóval és a gumibot elhelyezésére alkalmas gyűrűkkel is.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek