Az a régi Gellért - az úszómester képei

Oszd meg másokkal!

Desktop

Híres emberek, hétköznapiak, a nagyi barátnői... A Gellért fürdő (és persze a strand) mindig is népszerű volt. A múlt század harmincas éveiben a fényképezés-megszállott úszómester pedig szorgalmasan fotózta a vendégeket. (Fönt a képen ő maga látható, Pusztai Sándor.)

A képei nagy része fennmaradt, ez önmagában is kis csoda, de most, ha kedved van hozzá, neked is van feladatod: föl kellene ismerni a fotókon szereplőket. 

A képeket itt találod. És ne csak akkor kukkants bele, ha ismerős arcokat keresel, időutazásnak is klassz a fotókat böngészni.

Pusztai Sándor (1899 – 1978) a Gellért úszómestereként és amatőr fotográfusként több, mint 600 fényképet készített a harmaincas évek fürdővendégeiről. A hagyatékot unokája, Pusztai Enikő mutatta meg Kincses Károly fotótörténésznek. A legismertebb személyiségeket ábrázoló fényképeket 2012-ben a Mai Manó Házban, majd a Gellért Fürdőben is bemutatták a Miniszterek gatyában című kiállításon. A hagyatékot ma a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjtménye őrzi.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?