Olescher Tamás, Újbuda festője

Oszd meg másokkal!

Desktop

Interjú jelent meg az evangelikus.hu portálon Olescher Tamással. A beszélgetés apropóját az adta, hogy tavaly ősszel kiállítása volt a Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termében.

Az interjúban értelem szerint szó esik vallásról és művészetről, de a festő többször szóba hozza újbudai kötődését is. Ő maga katolikus, így a Szent Imre templomba jár, míg felesége evangélikus, így kötődik a kelenföldi evangélikus gyülekezethez.

Az Újbuda TV felvétele már jó két éve jelent meg, de innen tudhatjuk meg, hogy milyen gyerekkori élmények fűzik a kerülethez. Hogy jártak korcsolyázni az akkori BEAC-pályára, hogy szakadt ki barátjának nadrágja a Gellért-hegyről lecsúszva stb.

A művész később Németországba költözött, de a rendszerváltás után hazatérve nem is lehetett kérdés, hogy hová költözzön családjával. Máig a Móricz Zsigmond körtéren laknak.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek