Oszd meg másokkal!

Desktop

2016. január 1-től a Corvinus Egyetem Budai Campusának karai (Élelmiszertudományi Kar, Kertészettudományi Kar, Tájépítészeti és Településtervezési Kar) a Szent István Egyetem részei. A továbbiakban a karok aktuális oldalai a https://szie.hu cím alatt érhetők el. A Budai Campus http://www.uni-corvinus.hu oldalai 2016. február 1-től kivezetésre kerülnek.

Az ország egyik leggazdagabb arborétuma övezi a kertészeti felsőoktatás fellegvárának keretet adó Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának épületegyüttesét. Az arborétum a Gellért-hegy déli lábánál terül el, a Villányi út–Szüret utca–Somlói út között. Területét a Ménesi út két, korban és jellegben elváló részre osztja: az Alsó és a Felső Kertre. Az arborétum jelenlegi területét jelentő terséget valaha szőlőskertek borították, melyek a múlt század végén bekövetkezett filoxéravész során pusztultak ki. A szőlőtermesztés legnagyobb kártevőjének pusztítása előtt néhány évtizeddel, a Bach-korszak idején itt hozta létre kertészképző iskoláját Entz Ferenc, az 1848-as szabadságharc honvédorvosa…

A Budai Arborétum szakmai felügyeletét az egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke látja el, mely a K épület III. emeletén található.

Nyitvatartás:

Téli nyitva tartás (2015. október 24-től 2016. február 28-ig):

  • Hétfőtől – péntekig: 8.00 - 16.00

Az Alsó és a Felső Kert egyaránt látogatható.       

  • Szombaton, vasárnap, ünnep- és munkaszüneti napokon: 8.00 - 16.00

Csak az Alsó Kert látogatható.    

Nyári nyitva tartás (2016. március 1-től október 23-ig):

  • Hétfőtől – péntekig: 8.00 - 18.00

Az Alsó és a Felső Kert egyaránt látogatható.

  • Szombaton, vasárnap, ünnep- és munkaszüneti napokon: 8.00 - 18.00

Csak az Alsó Kert látogatható.

Arborétumunk a látogatási szabályok betartása mellett nyitvatartási időben ingyenesen és szabadon látogatható. Az arborétum területén megtartott rendezvények ideje alatt az arborétum látogatásához is belépőjegyet kell váltani.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek