Szent István Egyetem - Budai Campus

1118 Budapest, Villányi út 29-43. | +36-1-482-6040/ÉtK, +36-1-482-6298/KertK, +36-1-482-6291/TajK | https://szie.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

2016. január 1-től a Corvinus Egyetem Budai Campusának karai (Élelmiszertudományi Kar, Kertészettudományi Kar, Tájépítészeti és Településtervezési Kar) a Szent István Egyetem részei. A továbbiakban a karok aktuális oldalai a https://szie.hu cím alatt érhetők el. A Budai Campus http://www.uni-corvinus.hu oldalai 2016. február 1-től kivezetésre kerülnek.

"Az egyetemi integrációs program keretében 2000. január 1-vel három főiskola és három egyetem (köztük a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem) integrációjával létrejött a a tízkarú Szent István Egyetem. Az Élelmiszeripari Kar Élelmiszertudományi Karként 16 tanszékkel, illetve szervezeti egységgel 2003. augusztus 31-ig működött a Szent István Egyetem keretében. 2003. szeptember 1-től a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemhez csatlakozott, változatlan névvel. 2004. szeptember 1-én a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem, és a volt Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem egyesülésével megalakult a Budapesti Corvinus Egyetem. A hazai felsőoktatás reformjának részeként 2016. január 1-től ismét a Szent István Egyetemen folytatja tevékenységét, a Közép-magyarországi Agrárcentrum részeként." (Forrás: szie.hu)

A Villányi út, a Szüret utca és a Somlói út által határolt területen helyezkedik el az Élelmiszertudományi Kar, a Kertészettudományi Kar és a Tájépítészeti Kar tanügyi épületegyüttese. A Campus ékessége a 7,5 ha-os Budai Arborétum (online 2016 január közepén elérhetetlen), amely kb. 1700 fásszárú dísznövény taxonjával, több száz hagymás, gumós, hagymagumós virágfajtájával, évelő dísznövényeivel és évről évre kiültetett kb. 150-200 fajta egynyári és balkonnövényével a tanulás-tanítás mellett kikapcsolódási, pihenési lehetőséget biztosít a hallgatóknak és az oktatóknak.

A három kar közös szervezeti egysége a a Corvinus Egyetemen belül a Budai Campus Koordinációs Tanács, amely a karok által finanszírozott háttérrel a közös üzemeltetési, rendezvényszervezési és gazdálkodási feladatok elvi irányítását és ellenőrzését látja el. A Kertészettudományi Kar és az Élelmiszertudományi Kar közös kutatási-innovációs szervezete az Agrártudományi Centrum. A Campus karainak közös tudástára az iskolateremtő nevét viselő Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár. (Online 2016 január közepén elérhetetlen.)

A sportolás lehetősége biztosított a campus tornacsarnokában és szabadtéri pályáin, nem csak hobby szinten, hanem a több sportágban eredményes Kertészeti Egyetemi Atlétikai Club (KEAC) berkein belül is. Az itteni karokhoz kötődik a fél évszázados múlttal rendelkező Kertész Táncegylet, amely nem csak a különböző versenyeken, hanem a campus rendezvényein is nagy sikerrel lép fel.

A campushoz kötődik a Budai Arborétumban évente megrendezésre kerülő dísznövény szakkiállítás és vásár, hazánk legnagyobb kertészeti szakmai eseménye. Két évente kerül megrendezésre a Lippay Károly – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek