Rózsátnevető Waldorf Óvoda

1113 Budapest, Diószegi út 44. | +36-30-701-1123 | http://rozsatneveto.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Óvodánk működése a Waldorf-szellemiséghez igazodva a mai napig a szülők összefogásán nyugszik. Fenntartója a Dél-budai Waldorf Egyesület, tagjai a mindenkori közösségbe tartozó családok, vagyis az idejáró gyerekek szülei. A fenntartói munka nem hierarchizált, erősen épít a közösségi szemléletre, és az anyagi támogatás mellett a kétkezi munkát is magában foglalja.

A Waldorf-óvodák hagyományosan reggel 7.45 és 13 óra között tartanak nyitva, azonban a körülmények változása egyre szélesebb körben teremt új igényt az egész napos foglalkozás biztosítására ebben az óvodatípusban is. 2013-tól már nálunk is két program közül választhatnak a szülők: a hagyományos félnapos mellett a délutáni foglalkozást is magába foglaló egész napos lehetőség is nyitva áll. Ezt az utóbbi lehetőséget inkább a nagyobb óvodások veszik igénybe, a Waldorf-pedagógia ajánlása szerint ugyanis a közösségben töltött időt, ami sok ingerrel látja el a gyerekeket, lehetőség szerint a csendes, nyugalmasabb otthonlét követi. Ez magyarázza a Waldorf-óvodákban szokásos gyakoribb óvodai szüneteket is: a gyerekek időközönként belefáradnak az óvodai létbe, és szünetet igényelnek (gyakran meg is betegszenek). Ezek a szünetek a Waldorf-óvodákban (kb. 6 hetente egy-egy hét) a pedagógiai program részét alkotják, vállalásuk a jelentkező családok részéről felelős döntést feltételez.

Kapcsolat:

Telefon:+36-30-701-1123
Email:rozsatneveto.ovoda@gmail.com
Honlap:http://rozsatneveto.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek