Katicabogár Waldorf Óvoda - Varázskert Telephely

1112 Budapest, Neszmélyi út 18/A. | +36-30-728-2708 | http://www.waldorf-haz.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Óvodánk - mint más Waldorf intézmények - a fej, a kéz és a szív óvodája. Pedagógiai munkáját az autonóm óvónők vezetik. A közösséget 4-7 éves korú gyerekek alkotják. A biztonság kialakításának fontos feltétele az óvoda napi, heti és éves ritmusa, amely támaszt nyújt a gyerekeknek. A mindennapokat a keresztény kultúrkör alapjaira épülő ünnepek színesítik.

A nevelés alapvetően az utánzásra épít, mind a tevékenységek megtanulásában (pl. kenyérdagasztás, kertészkedés), mind magatartásformák kialakításában (az óvónők a gyerekek jelenlétében csak olyat tesznek ami utánzásra érdemes lehet). A gyerekek a legkülönbözőbb természetes formákkal, színekkel, anyagokkal vannak körülvéve (fa, gyapjú, méhviasz, kő, termések).

A művészi tevékenységek (pl. vizes festés, viaszgyúrás, gyapjúkép készítés) szabad teret engednek a gyerekek alkotó fantáziájának. A Waldorf pedagógia a legteljesebb mértékben a gyermeki fejlődés szakaszaihoz igazodik annak érdekében, hogy a gyermekből a világra nyitott, független személyiség, alkotó felnőtt váljon. Óvodánk alkalmazkodik a különböző étkezési szokásokhoz, így vegetáriánus, vegán valamint étel érzékeny gyermekek óvodai ellátása is biztosított.

Nyitvatartás:

Hétfő07.30 – 16.30
Kedd07.30 – 16.30
Szerda07.30 – 16.30
Csütörtök07.30 – 16.30
Péntek07.30 – 16.30
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek