Dávid Művészeti Szabadiskola

1111 Budapest, Lágymányosi u. 14/B. | +36-20-357-4760 | http://davidmuveszetiszabadiskola.blogspot.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

ISKOLÁNK  KÉTPÓLUSÚ. Az első pólus a SZABADISKOLA RÉSZ melyben önálló KERÁMIA STÚDIÓ és GYEREK ALKOTÓMŰHELY /7-14évig / is működik, vár minden olyan érdeklődőt felső korhatár nélkül aki nyitott, kísérletező kedvű, kíváncsi alkat, izgatja a szellemi kaland és meg akar ismerkedni a festészet, rajz, szobrászat és a kerámia technikáival./.

A másik pólus, INTENZÍV FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ a közép és felsőfokú művészeti intézmények minden szakára és minden olyan közép és felsőfokú intézménybe ahol a rajz/anatómia is/, a festészet/színelmélet is/ a szobrászat vagy a kerámia a felvételi követelmény része.

Mindenki egységesen magas színvonalú képzésben részesül. A felvételi vizsgára készülő a jelentkezés szakának megfelelő, speciális oktatást kap. Az első alkalommal szakmai lapot veszünk fel,melyben rögzítjük a jelentkezés szakának megfelelő követelményeket,ami alapján egyénre szabott felkészítés, oktatás valósítható meg.

Tekintettel az egyedi, személyre szabott tantervekre ,iskolánkba a beiratkozás nem időpontokhoz kötött, hanem folyamatos.

Az iskola művészeti vezetője Németh Ágnes, ismert képzőművész, vezetésével 20 éve működik művészeti iskola,felvételi előkészítő,oktatási koncepcióját a közép és felsőfokú intézményekbe felvettek magas aránya fémjelzi.

Tanmenetünk megismertet az emberi közlés formáival, fokozatosan juttatja el az itt tanulókat az ábrázoló művészet formáihoz és stílusaihoz.

Megismertet a vizuális és képi nyelv kifejező eszközeivel, a jelekkel, a fogalmi jelentésekkel, a technikák felismerésével és alkalmazásával, tartalmaz önismereti feladatokat is.

Személyes utak bejárására bátorít, foglakozik a megközelítés és befogás problémájával, segít értelmezni, tanítani, művészettörténeti ismeretekre épít és kiemelten foglakozik a kortárs vizuális művészetekkel és annak képi nyelvezetével. Fejleszti az önálló gondolkodást, az értékítéletekre való képességet, szelektív, kritikus gondolkodást, az alkotásra való képességet.

Az oktatás egyik legfontosabb szempontja: valahonnan- valahová eljutni, az ismeretanyag fokozatos egymásra építése.

Kéthavonta előadások, beszélgetések, vetítések ismert, meghívott előadókkal, igény szerint. Egész évben rendszeres művészettörténeti oktatás, a felvételik előtt 2-3 hónappal intenzív kortárs művészettörténeti oktatás, vetítésekkel, érdeklődés szerint .

Rendszeresen tartanak az itt tanító oktatók közös korrektúrát és időnként egyetemi tanár bevonásával, konzultációt.

Iskolánk többször rendezett kiállításokat különböző helyszíneken.

  • 2oo8-2012 .Matrica Múzeum-Százhalombatta,
  • 2010 - Karinthy Szalon Budapest,
  • 2011 - Klagenfurt, Ausztria,
  • 2012-Újlipótvárosi Galéria2012, Budapest, stb.

Ezenkívül minden évben más-más helyszínen művésztelepet tartunk, ahol nemcsak feltöltődünk, de különleges Land-art munkák is készülnek.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Wifi:nincs
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek