Albertfalvi Közösségi Ház

1116 Budapest, Gyékényes u. 45-47. | +36-1-371-0588 | http://akh.ujbuda.hu/

Oszd meg másokkal!

Desktop

Albertfalva Újbuda sajátosan sokszínű településrésze, ahol egy városnyi népesség, közel 35000 ember él. A falusias jellegű családi házas övezettől, a tisztviselőtelepen, a nagyvárosi panel lakótelepen keresztül a lakóparkig szinte mindenfajta építkezési stílus megtalálható. A lakosság összetétele a több generáció óta itt élőktől a közelmúltban idetelepültek sokaságáig tart, a közösségi hagyományok keverednek és gazdagodnak az újabban érkezők kulturális szokásaival és igényeivel.

Az Albertfalvi Közösségi Háznak, mint kultúraközvetítő és közösségszervező intézménynek ezért legfontosabb célja és feladata, hogy a közösségi értékek gyűjtőhelyeként, kulturális kezdeményezések befogadásának és gondozásának helyszíneként és szakmai műhelyeként fogalmazza meg a helyi társadalomban betölthető szerepét, mint azt a küldetésként megfogalmazott jelmondata is kifejezi.

A ház múltját egyrészt a hátrányos helyzetű, nehezebb sorsú, egészségügyi problémákkal küzdő, gondozásra, törődésre szoruló emberek segítésére alakult Vöröskereszt szervezetek, a Cukor-betegek Klubja, nyugdíjas klubok, másrészt a helyi társas és közélet szervezését is felvállaló Albertfalvai Polgárok Köre tevékenysége határozta meg.

A 2000-ben közösségi házzá alakult önkormányzati intézmény a "civilház" jelleg megőrzése mellett a kultúraközvetítő funkció felvállalásával elsősorban azt a lakossági réteget célozta meg minden korosztályból, akiknek szükségük volt a megfizethető árú, esetenként ingyenes, a lakóhely közelében elérhető közművelődési szórakozási kínálat bővülésére, a helyi hagyományok ápolására és gazdagítására, közösségi kezdeményezések szakmai támogatására.

A tisztviselőtelepen lévő kicsi családias jellegű intézmény és csoportjai, civilszervezetei szeretettel várják klubnapjaikra, rendezvényeikre az Albertfalván élőket és azokat is, akik szeretnének új programokat kezdeményezni náluk és ehhez nyitott partnereket keresnek; vagy otthonos hangulatú térre lenne szükségük családi események, baráti találkozók megtartásához.

A Közösségi Ház hétköznapokon 10-21 óráig tart nyitva, ügyintézés 10-19 óráig történik. Szombat-vasárnap a meghirdetett rendezvé-nyekre várjuk vendégeinket.

Érdemes ellátogatni hozzánk akkor is, ha egy kellemes atmoszférájú helyet keres valaki egy délutáni, esti beszélgetéshez, üzleti találkozóhoz.

Kérjük kísérjék figyelemmel weboldalainkat, hogy értesülhessenek aktuális és folyamatos programajánlatainkról, szolgáltatásainkról.

Mindig szeretettel várjuk Látogatóinkat!

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-371-0588
Email:info@akh.ujbuda.hu
Honlap:http://akh.ujbuda.hu/
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek